Ελληνική έκδοση | English Version

Μαγιά μπύρας (Saccharomyces Cerevisiae) – είναι ένα από τα πιο χρήσιμα φυσικά προϊόντα στην ζωική διατροφή. Η μαγιά μπύρας της Mavin αυξάνει σημαντικά την βιοδιαθεσιμότητα των θρεπτικών συστατικών και των βιταμινών. Οι διατροφικές και προβιοτικές ιδιότητες της μαγιάς μπύρας αυξάνει σημαντικά τη θρεπτική αξία κάθε ζωοτροφής ή ιχθυοτροφής. Η μαγιά μπύρας, σε ποσοστό 2-5% μπορεί να αντικαταστήσει το 80% της ανάγκης για πρωτεΐνη της διατροφής των χοίρων και των πουλερικών, με την προϋπόθεση ότι θα προστεθεί επιπλέον ασβέστιο.

Η μαγιά ουσιαστικά έχει το ρόλο της μετατροπής των σακχάρων ζύμωσης σε αλκοόλη και διοξείδιο του άνθρακα. Παράλληλα  κατά την αλκοολική ζύμωση παράγονται και πλήθος άλλων υποπροϊόντων που καθορίζουν την ποιότητα του τελικού προϊόντος.

Η μαγιά αποτελείται από μονοκύτταρους μικροοργανισμούς με την ικανότητα πολλαπλασιασμού, και οι διάφοροι τύποι μαγιάς ανήκουν στο είδος «μύκητα».  Υπάρχουν εκατοντάδες ποικιλίες και είδη μαγιάς, αλλά η μαγιά που συμμετέχει στη διεργασία της ζυθοποίησης κατατάσσεται σε δύο ομάδες (1) Μαγιά για Ales και (2) Μαγιά για Lager. Στη πρώτη ομάδα ανήκουν οι αφροζύμες (top fermenting). Μετά τη ζύμωση, η μαγιά ανεβαίνει στην επιφάνεια της μπύρας. Στη δεύτερη ομάδα ανήκουν οι βυθοζύμες (bottom fermenting) οι οποίες βυθίζονται στο πυθμένα του δοχείου. Σήμερα όταν λέμε μαγιά μπύρας, αναφερόμαστε στην διατροφική μαγιά η οποία παράγεται από καλλιέργεια του μύκητα Saccharomyces Cerevisiae. Ήταν δε γνωστή η χρήση της και η διατροφική της αξία από την εποχή της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Είναι πλούσια πηγή πρωτεΐνης, μεταλλικών αλάτων και κυρίως βιταμινών ειδικά του συμπλέγματος Β. Η συνεργασία μας με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία ΑΕ εξασφαλίζει τη ποιότητα της πρώτης ύλης.


 
Mavin's ecologic profile
Created and Hosted by FNGNET